Sussi - Rejsedagbog 2009
Dec
21
2009

3 dage til jul!

Så er der kun 3 dag til jul! Jeg mangler at købe en enkelt pakke, et par stykker til pakkeleg og så er vi vist klar! Peter og jeg brugte vores årlige babysitter-dag (Ian & Louise passede Anna) på at drøne rundt i et shoppingcenter i 32 grader for at købe gaver...

Vi skal holde juleaften her hos os sammen med Louise & Ian samt Millan, Chet & Camilla. Ian skal agere julemand, men nu må vi jo se, om Anna når at få sig gjort fortjent til et besøg. De sidste 3 dage har der ikke været nogen kalendergaver fra julemanden, da Annas opførsel ikke har levet op til julemandens standard (den ene dag var det godt nok fordi hun selv spiste den cookie, hun ellers skulle have lagt til julemanden - og ingen cookie, ingen gaver!) Hun var dog så heldig at få adventsgave fra farmor i går. Den indeholdt bl.a. en slikkepind, som Peter selvfølgelig gerne måtte smage - man er jo fars pige - men da jeg spurgte, fik jeg at vide, at det måtte jeg ikke, da det "faktisk var en voksenting!"

Damen holder sig for tiden heller ikke tilbage med at rette Peters og min engelske udtale - Peter mener godt, at hun kunne tage at smide bleen, inden hun begynder på den slags!

Anna og jeg bagte julekager forleden, da vi endelig fik en dag med lidt lavere temperatur, så vi kunne holde ud at have ovnen tændt. Anna gik op i bagningen og inkluderede alt fra babylegesager til frisbees og en masse mel (mest på gulvet). Jeg formåede at lave et pænt brændemærke på maven efter nærkontakt med en varm gryde på komfuret, som åbenbart stod tættere på maven (eller omvendt?), end jeg havde regnet med!

Jeg er i det hele taget ved at være mere end klar til at komme af med den mave! Med Anna havde jeg ikke den der trang, som mange har, til at "få min egen krop tilbage", men det har jeg altså her i 2. omgang! Det gør det ikke bedre, at de sidste 6 måneder har været de varmeste i Australien nogensinde sammenlignet med samme måneder tidligere år. Jeg ser frem til at kunne slippe for at sove med aircon tændt på 18 grader, loftfanen tændt og fryselementer i fodenden! Ironisk nok er al den strømforbrug jo også med til at forværre klimaet og øge opvarmningen - og Australien ER hårdt ramt. Det siger sig selv, at varmeste vinter nogensinde kombineret med næsten nul nedbør og så tidlige hedebølger forhøjer risikoen for skovbrande, og dem har der da også været masser af allerede. I vore lille have er alting svedet af, fordi er ikke er et lager af vinternedbør at trække på. Og vanding må kun foregå 2 aftener om ugen (i Australien er der jo konstant forskellige niveauer af vand-restriktioner), så sommerblomsterne lider. Men sammenlignet med alle de huse, der futter af i varmen, så klarer vi nok en sveden hawaii-blomst!

Juleaften ser ud til at skulle afholdes i omkring 30 grader, ænderne skal på grillen, Chet kommer med flæskestegen og Louise med ris a la mande, så selvom det som sædvanligt er svært at komme i rette julestemning uden sne og kulde, så så vi frem til en rigtig hyggelig aften smiley.gif

Rigtig glædelig jul til jer alle!

 

 

Nov
27
2009

Jeg vil gerne klage...

Det er alt, alt for varmt hernede! Jeg har nu været buret inde i huset i 2 dage, fordi det simpelthen er for varmt til at opholde sig udenfor. Og selvom airconen kører på 18 grader, så kan jeg kun nedkøle huset til 27 grader...Sommeren kom ikke rigtigt til Australien sidste år - til gengæld havde vi så heller ikke nogen vinter i år - men nu er det mere end rigeligt.

Sidste weekend var der 40 grader i Sydney, men vi var heldigvis i Melbourne på juleshopping. I Melbourne slog regnvejret så alle rekorder i 4 år, men jeg var bare glad for at slippe for varmen.

Anna og jeg har pyntet op til jul i dag. Pyntet svejer og dingler under loftsfanen, der kører på højtryk. Anna er helt besat af julen og vil høre julemusik hele tiden. Hun sover med en tyk Alberte-sangbog på 300 sider, hvor der bl.a. er et par julesange i og slæber den endda med ind i vores soveværelse, når hun kommer ind om natten. Hun har også helt forstået, at det er julemanden, der kommer med pakkerne, og at man er nødt til at være "best friends" med mor og far for at få pakker, men glemmer det vist godt nok somme tider...

Hun har fået en mani med at sige "hva?" 700 gange, når vi siger noget til hende, indtil vi gentager på engelsk. Hendes mindset er helt klart engelsk, og når hun taler med sig selv, foregår det også på engelsk. De begynder at køre hende ind i pre-school (det der svarer til børnehaveklasse/ 0. klasse) i næste måned, så jeg er spændt på at se, om der sker en stor udvikling, når nu hun skal være sammen med de store børn.

I morgen tidlig lander Pernille fra DK og skal være her i en uge. Anna har fået en ekstra dag i børnehaven, så vi har 3 dage til bare at forkæle os selv smiley.gif Peter og Pernille skal op og kravle på Harbour Bridge søndag, så jeg håber ikke, at hun har alt for meget jetlag.

30
2009

Sommerkjoler

Så står for solen for døren, og det er tid til at sætte fut i egenproduktionen af sommerkjoler til Anna. Selvom man bor i Australien, hvor ord som miljø og forurening ikke står højst på dagsordenen, så kan man jo godt tage sine egne hensyn i det små. Kjolerne bliver gerne lavet af gamle skjorter og hullede bukser fra den "ældre" generation i huset, og kan man ikke finde noget egnet, kan man jo altid gå i genbrugsbutikker og finde gamle kjoler, som snildt kan syes om og genanvendes til små pige-børnekjoler (så sparer vi da lidt på forureningen i forbindelse med fremstilling af nyt tøj/stoffer). Anna synes, at det er alletiders at gå i genbrugsbutikker, for der er moderen ikke så nærig med gaverne. I går var vi i "Vinnies", som har alt i gammelt tøj, bøger, møbler, køkkenudstyr osv. De har også nogle fine børnebøger, så Anna fik lov til at vælge en ting, som hun så selv skulle købe. Anna valgte så en stol...Den er da også i yndlingsfarven lyserød, og eftersom man jo ikke kan løbe fra sit ord, og hun faktisk selv slæbte den hen til kassen, så måtte Anna jo få sin stol smiley.gif Jeg fandt en fin kjole i broderi anglaise, som nu skal syes om til Anna, men først skal jeg dog i gang med at sy en pakkekalender til damen - selvom stemningen måske ikke helt er til det i 25 graders varme... -

27
2009

Velkommen til Sussis nye hjemmeside smiley.gif

Så begynder jeg på en ny hjemmeside! 123-konceptet fungerede fint, men det blev en anelse dyrt i længden. Nu har jeg fundet et billigere (faktisk gratis) alternativ, så jeg håber, at I vil følge med på min nye side. Jeg har fundet et webnavn, som jeg selv synes, er til at huske smiley.gif 

Jeg er godt klar over, at de fleste læsere er mest interesseret i at se billeder af Anna, så jeg har overført de bedste fra årene 2007-2009 allerede. Kronologien under de enkelte faneblade er ikke helt - men næsten - korrekt. Programmet flytter en smule rundt på billederne, når de bliver overført, men i det store og hele så passer kronologien.

God fornøjelse!

 
Panel title

© 2020 sussi

Antal besøg: 2432

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.1462869644165sekunder