Sascha Baasch 10.E KTC - Interview

Jens nielsen på torvet i Kalundborg:

  • Hvordan er din dagligdag?

Endten tager jeg billeder i mit atelie eller sidder med computere og redigere billeder, det går det meget tid med det er jo ikke bare at tage et godt billede men der er jo mindst lige så meget arbejde bad efter med at side og redigere, med at lave collager og bryllups mapper og sådan nogle ting der. Jeg er også ude på virksomheder.

  • Kan du lide din dagligdag?

Ja jeg syntes det er verdens fedeste job, jeg er rigtig rigtig glad for at være fotograf, det skal selvfølgelig kæmpes for det, det er ikke noget der kommer af sig selv.

  • Hvad syntes du er et godt billede?

Det er helt sikkert et billede med mennesker på, det er der mere nærvær i end at et stykke natur, jeg kan godt se at det er pænt men kan bedre lide et med mennesker på, det er jo det der er svært, at finde et menneskes udtryk.

  • Gør du noget specielt når du tager et billede?

Nej fordi der er jo aldrig 2 dage der er ens, nogle af de der med børn kan godt blive det samme, det er en lille smule rutine det den samme måde man stiller folk op og sådan, men man kan ikke sige der er noget der bare er fuldstændig det samme, men man kan ikek sige at man fuldstendig fast gør noget. Det eneste jeg gør hver gang er at sørge for der er kort i kameraet.

  • Hvad syntes du er sjovt ved at være fotograf?

Man møder mange nye mennesker kommer ud og ser steder der normalt er lukket for andre mennesker, jeg tager også ud til ildebrande om natten og til virksomhedder. En kompination af billeder her og ude i naturen.

  • Tror du der er folk der er fotogene eller tror du det er fotografen?

Der er helt sikkert nogle der har et bedre udtryk end andre, det er der ingen tvivl om, nogle der har nemmere ved at optræde naturligt foran kameraet end andre, så selvfølgelig er der nogle der er fotogene, hvis ikke fotografen forstår at finde de ting og der ikke er kemi mellem model og fotograf så kan man ikke lave et godt billede,

  • Syntes du det er svært at tjæne penge som fotograf nu hvor der er så avanceret tecnologi?

Det er da blevet sværre at være fotograt, men du bliver jo ikke fotograf fordi du køber et dyrt kamera og det er der mange der tror, så jeg tror ikke fotograf faget er der når du ser 10 år frem, tror ikke der er nogle tilbage i landet her og tror heller ikke der vliver uddannet nogle mere i landet til den tid. Hvis jeg skal give dig et godt råd så søg ind som tv-fotograf.

  • Tager du imod praktikanter?

Nej det gør jeg ikke, jeg har gjort da jeg havde en anden butik, men der er ikke rigtig noget til dem at lave, jeg har en lidt sjov måde at arbejde på, jeg kan side der hjemme om aftenen og redigiere billeder men også om morgenen når jeg sidder sammen med min kome og spiser og snakker med hende. Eller jeg kan finde på at køre ud til en brand om natten og tage af en ildebrand. Jeg syntes det er en klods om benet og ha praktikanter, men det kunne da også være smart fordi at så kunne den person så komme og lære mig om den nyeste teknologogi. Jeg hadede da jeg gik i skole og jeg skulle i praktik fordi man sad bare og kiggede. Jeg syntes man skal have et program for ens praktikant.

  • Har du nogen sinde haft et job hvor du gav op?

Det har jeg med nogle børn eller søskendepar som kommer hvor den ene eller beggeto bare ikke gider også må man blive eninge med forældrene om at det ikke kan lade sig gøre på den måde, også må de komme tilbage en anden dag. Men jeg har aldig med voksne mennesker prøvet at give op.

  • Hvilken form for billede kan du bedst lide?

Bryllup kan jeg helt sikkert best lide fordi det er det noget smukt, flotte og glade mennesker i pænt tøj. Og konfirmationer det kan jeg også godt lide. Det er nogle ting de er her om nu, med modeller kan man altid komme tilbage hvis de ikke er gode men det kan man ikke med bryllup og konfirmationer.

 
Panel title

© 2018 saschasoso

Antal besøg: 72

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,5891420841217sekunder