Sascha Baasch 10.E KTC - Fotograf jobbet

Selve jobbet:


Mange fotografer arbejder i dag både med fotografier og med levende billeder, som video og film. Under uddannelsen har fotografen specialiseret sig inden for hovedområderne reklamefotografering, portrætfotografering eller klinisk fotografi. Nogle arbejder freelance som reportagefotografer, og nogle enkelte har specialiseret sig i luftfotografering, som bliver brugt til f.eks. at tage billeder til en ejendomsmægler. Som fotograf arbejder du digitalt, det vil sige uden filtre foran kameraet og uden fremkaldelse i mørkekammer. Valg af farve, sort/hvid, lys, effekter osv. sker ved computeren under efterbearbejdningen. Det stiller helt andre krav til fotografens kreativitet.


Hvis du vil være fotograf, kommer du til at arbejde i et fag, som er i en rivende teknologisk udvikling. Bl.a. betyder den digitale teknik, at efterbearbejdning, som fx forstørrelse, kopiering og beskæring, normalt sker i en computer i stedet for i mørkekammeret. Mørkekammeret er et kammer som er mørkt hvor en gammeldags fotograf står og fremkalder billeder ved brug af negativerne.


Under forberedelsen gøres kameraet klar og det kan man ha en fotograf medhjælper til at hjælpe med, de hjælper også med f.eks at gøre atelie klar, og ryde dem op.

 
Panel title

© 2018 saschasoso

Antal besøg: 76

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,2827410697937sekunder