Projekt om EU - Konklusion

 

 

Vi syntes det har været rigtig sjovt og meget udfordrende, at skrive om EU, da det ene hele tiden fører til det andet og det hele hører sammen, samtidig med en masse ord og beskrivelser, som har været svære, men vi har fundet ud af det og til sidst giver det hele mening. Vi har i hvert fald fået helt vildt meget ud af, at skrive om dette emne.

EU har en lang og utrolig historie. Alle der har hørt om EU, har en mening om EU – enten om det er på godt eller ondt. Det har vi også, og efter vi har fundet hoved og hale i EU, så må vi konkludere, at EU er godt og nødvendigt for, at Danmark og resten af Europa kan udvikle sig, og udvikle sig sammen i samme retning.

 

Rigtig mange lande synes EU er meget fornuftigt, og da der kom flere og flere med i samarbejdet voksede størrelse på fællesskabet i takt med, at EU fik mere indflydelse. De har kunnet fastholde deres fortsat større og større indflydelse ved, at der ikke er nogen lande der har meldt sig ud og der kun er kommet flere lande med i fællesskabet. Samtidig er EU blevet økonomisk, en stormagt, så det er en livline til alle de lande der med, hvis de skulle komme ud i økonomiske problemer.

EU har sammen med medlemslandene, mange forskellige institutioner, som får fællesskabet til, at fungere og prøver, at fjerne enhver optakt til problemer imellem landene og i hvert enkelt land.

EU har en stor indflydelse på et medlemsland. Specielt hvis medlemslandet har den fælles mønt Euro. Men for vores eget land, Danmark, har EU selvfølgelig en stor indflydelse, men der er slet ingen tvivl om hvem der styrer vores land. EU giver en masse støtte, og man kan søge om EU-støtte til næsten alt. Bl.a. gør de rigtig meget i landbrugsstøtte, da det kan være svært, at være landmand i Europa.

Forskellen mellem, at være medlemsland og ikke, at være medlemsland kan være meget stor. Men det kommer an på det enkelte land. Et land, som Grækenland havde lagt i ruiner for 5 år siden hvis EU ikke havde hjulpet, men omvendt fungerer et land, som Norge rigtig godt uden, at være med i EU.

Mange kan få rigtig mange økonomiske tilskud, når man er medlem af EU. De yder en stor støtte til landbruget rundt om i Europa, men samtidig kan man søge om EU-støtte til rigtig mange ting.

Hvis man, som land ikke er med i EU og godt vil arbejde sammen med EU, er det ikke muligt, men det er til gengæld altid muligt, at prøve, at komme ind i EU. Det kræver bare, at man har nogle bestemte ting, bl.a. det, at have demokrati og, at den nationale valuta ikke ligger for langt fra kursen på Euroen. Vi synes det burde være lidt nemmere, at kunne arbejde med EU eller noget der har med EU at gøre uden, at man er medlem af EU.

Umiddelbart ser det ud, som om, at vores medlemskab i EU er dumt, da vi betaler ca. 1 milliard mere til EU end vi får tilbage. Men det er forkert. De penge vi ikke får igen, bliver brugt på lande der er mindre udviklede end os, og når de så er blevet udviklet noget mere og har fået flere penge mellem hænderne, så bruger de flere penge på varer fra Danmark og dermed får vi pengene tilbage på en anden og bedre måde.

 

Så alt i alt er EU en rigtig vigtig ting for Danmark og Europa og det repræsenterer Europa til resten af verden, derfor er det også vigtigt, at det fungerer optimalt hele tiden, og vi hjælper hinanden så meget, som muligt, så vi kan opretholde den høje standard vi har fået i Europa.

 
Panel title
Antal besøg: 338

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,58550906181335sekunder