Projekt om EU - Københavnskriterier

Efter et møde i Det Europæiske Råd i København, opstod begrebet Københavnskriterierne. 

Københavnskriterierne er kravene man skal opfylde for at blive medlemsland i EU.

For at blive medlemsland i EU skal man opfylde nogle bestemte krav.

Her er en kort oversigt over kriterierne:

 

·        Det politiske kriterium:
Landet skal have stabile institutioner, der sikrer demokrati, retsstat, menneskerettigheder og respekt for og beskyttelse af minoriteter.

 

·        Det økonomiske kriterium:
Landet skal have en fungerende markedsøkonomi samt kunne klare konkurrencepresset og markedskræfterne inden for EU. 

 

·        Kriteriet om overtagelse af EU's samlede regelværk (Acquis communautaire)
Landet må være i stand til at påtage sig de forpligtelser, der følger af et medlemskab, herunder acceptere målet om en politisk, økonomisk og monetær union.

 

Acquis communautaire: er en betegnelse for alt lige fra traktater, direktiver, domstolens afgørelse der vedrører retsspørgsmål, erklæringer og internationale aftaler.

Økonomisk giver et medlemsland mange penge til EU. Danmark giver faktisk mere til EU end de får. Dertil kunne man spørge sig selv, giver det ikke underskud? Tværtimod.

At være medlem i EU, medfører dertil medlemskab af Det Indre Marked. Det Indre Marked er en betegnelse for det fælles marked, hvor varer, tjenesteydelser og borgere kan bevæge sig frit over medlemslandenes grænser. Det skaber mere konkurrence og flere arbejdspladser. Dertil større indtjening i landet. Det dækker udgifterne til EU mere end nok. De mange udgifter til EU er med til, at udvikle de andre medlemslande, som så bruger deres penge og køber Danmarks varer. Men det fælles marked, som vi er en del, har nogle regler og love, der skal overholdes. Det gør at vi ikke altid kan føre vores egen økonomiske politik, og er derfor nødt til at acceptere det, der bliver vedtaget i EU, som vi ikke er enige i.

 
Panel title
Antal besøg: 337

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,33526706695557sekunder