Projekt om EU - EU's pengepolitik

 

Pengepolitikken i EU er præget af, at 16 lande i EU har indført en fælles valuta, Euroen. De resterende 11 EU-lande har beholdt deres nationale valuta. Landene, som har beholdt deres egen valuta, der bliver kaldt for ’udelandene’ i EU, prøver man så vidt som muligt, at få kursen i hele EU til at følges nogen lunde af. De eneste, der ikke deltager i ”Fastkurssamarbejdet”, er UK (United Kingdom) og Sverige, de lader bare deres kurs flyde. Da man indførte euroen forsvandt alle muligheder for ’udelandene’ for at føre deres egen pengepolitik.

 

EU har ikke en bestemt politik, de skal gå efter inden for penge området, fordi der kan komme uventede sager der ændrer det hele. Men det menes, at der hurtigt kan ske noget, så de bliver nød til at ændre strategi f.eks. som sagen Grækenland.                                                                                                                                         Da det med Grækenland skete, blev vi nød til at ændre vores økonomi, så vi kunne spare noget sammen til hjælpepakkerne. Men EU har European System of Central Banks (ESCB).

ESCB er den organisation der styre hele EU’s økonomiske systemer.

 

Deres opgave er at:

 

·        Formulere og gennemføre Unionens penge politik.

·        Fortage forretning i udenlandsk valuta.

·        Besidde og forvalte medlemslandenes officielle betalingsevne.

·        Fremme betalingssystemernes smidige funktion.

 

Man hører ikke meget om ESCB, men derimod mere om ECB. ESCB er bare fortegnelsen for alle EU’s medlemslandes økonomi og ECB er fortegnelsen for alle eurolandenes økonomi.

 
Panel title
Antal besøg: 259

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,4173340797424sekunder