VELKOMMEN TIL - Fortællinger

Der er lavet mange science fiction fortællinger. Her er nogle gode eksempler.

 

Rundt om månen

Rundt om månen, skrevet af Jules Verne i 1870. Handler om en gruppe der har lavet et væddemål om, om man kan flyve til månen og tilbage. Derfor bygger de rumskibet Columbiaden og bliver sendt af sted af en kæmpe mæssig kanon. I skibet er blandt andet gruppeformanden og snart skal de få et nyt syn for øjet. Rundt om månen er en utopi fordi månen er så smuk og dejlig. Meget bedre end gruppen forestiller sig.

 

Rejsen til jordens indre

Rejsen til jordens indre skrevet af Jules Verne i 1864. Handler om en videnskabsmand, der en dag finder en hemmelig kode i en bog. Denne kode fører ham til en vulkan på Island, som fører videre ned til en vidunderlig verden af dyr og planter. Desværre stiger graderne meget hurtigt og han må snart komme op til jordens overflade igen. Den verden under jorden er utopi, men har nogle små punkter som dystopi.

 

Dødsspillet

Dødsspillet skrevet af Suzanne Collins i 2010. En meget ny fortælling og handler om et helt nyt land i fremtiden kaldt Panem og hvert år udnævner magthaverne en dreng eller pige til at være med i det årlige dødsspil. Men da Kattuas lillesøster bliver udnævnt vælger hun sig selv til at være med i stedet for hende. Men døden er hård og Kattua har før haft den tæt på. Dødsspillet er en dystopi, fordi at den verden som de lever i er under diktaturQ. 

 

Den skjulte by

Den skjulte by skrevet af Hanne Marie Svendsen i 2006. Ninaveta lever i en verden hvor intet hårdt arbejde er inført men bliver lavet af nogle såkaldte heloter. På en dejlig fridag tager Ninaveta og nogle venner på cafe, da hun begynder af på mærkelige drømme. Den verden de lever i er en utopi, men hovedpersonen vil gerne have lidt dystopi.

 

Niels Klims underjordiske rejse

Niels Klims underjordiske rejse er skrevet af Ludvig Holberg i 1741. Hovedperson, den norske student Niels Klim, vender tilbage til sin fødeby Bergen efter studentereksamen. På en udflugt lidt uden for byen falder han i et dybt hul i en klippe og lander på en planet i Jordens indre kaldet Nazur. Her møder han mange forskellige besynderlige væsner. Niels Klims underjordiske rejse er en utopi med den ukendte verden der ikke er påvirket af menneskerne.

 

 

10716189-large.jpg

 

 
Panel title

© 2018 meteoren

Antal besøg: 105

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,46081304550171sekunder