M A T T I S I T E - Opskrifter
Jordbær/rabarber creamcake

Fyld
1 dl vand
4 store rabarber
500 gr. Jordbær
100 gr sukker 
3 dl piskefløde (kan erstattes med 1½ dl piskefløde og 150 gr. Flødeost)
5 blade husblas

Bund
250 gr. Krydderkiks 
150 gr smør


Blend kiks og bland dem med smeltet smør. 
Spred ud i en let smurt springform, og stil den i fryseren i 1 time.

Snit rabarber og kog dem sammen med halverede jordbær, sukker og vand indtil de er bløde.
Si det meste af saften fra, og blend bærrene til de er mos. Lad mosen køle ned, til den har stuetemperatur
Blød husblassen op i lidt af den overskydende saft over svag varme, og bland det sammen med frugtmosen.

Pisk fløde til skum (og bland evt. flødeosten i) og vend frugtmosen i, den skal være så luftig som mulig for at skabe en let lækker kage.

Spred frugtskummet over kagebunden, og sæt kagen i fryser i 2-3 timer til den har “sat sig”. Derefter kan den stå i køleskabet til servering.

Frugtsaften smager i øvrigt supergodt som saftevand 

Riv evt mørk chokolade over kagen inden servering, eller pynt den med friske jordbær.

 
Panel title

© 2018 mattisite

Antal besøg: 3137

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,0310599803925sekunder