Gratis killinger - Råd og vejledning
Før anskaffelsen
Før du anskaffer en killing er der et par ting du bør overveje.
Når du anskaffer dig et kæledyr påtager du dig samtidig ansvaret for at dyret så vidt muligt får et godt og værdigt liv.
Som kæledyrs ejer er du f.eks. forpligtet til at opsøge en dyrlæge hvis katten er syg, kommet galt afsted eller på anden måde har brug for lægehjælp. At nægte et sygt dyr hjælp kan være strafbart.
Det er derfor en god ide at overveje om ens budget kan bære eventuelle uforudsete udgifter i tilfælde af uheld eller sygdom.
Økonomi
Som førstegangs-ejer vil du opleve at der vil være nogle start udgifter i forbindelse med indkøb af ting som f.eks. kattebakke eller transportkasse.. Disse udgifter kommer typisk kun én gang, mens andre udgifter vil blive relevante helt op til 3-4 gang om året. Loppe/lus/flåt- og ormekure vil være de udgifter som du møder mest, mens vaccination kun er én gang årligt.
Andre eksempler på gentagende udgifter er foder, halsbånd og legetøj.

Som katteejer vil jeg klart anbefale at give katten ormekur mindst 2 gange om året (gerne mere) samt Frontline Combo Vet's lus/loppe/flåt kur én gang hver tredje eller fjerde måned... På den måde er din kat dækket på alle fronter hele året rundt.

  • Inde eller ude - Inden du anskaffer dig en kat bør du overveje hvorvidt du ønsker en inde, eller en inde/udekat. Denne overvejelse bør i høj grad bygge på boligforhold og forholdene i dit nærområde.
  • Binding - At anskaffe et dyr er en forpligtigelse som du ikke bare kan frasige dig. Anskaffelsen kræver, såfremt du ikke selv kan passe det, at du kan arrangere pasning.

Dette er ikke et forsøg på at afskrække potentielle ejere, men jeg synes man skylder katten at overveje disse omstændigheder inden man anskaffer den. Det er ikke kattens bestemmelse hvilket hjem den kommer til så det er op til dig og sørge for at du har gjort dig klart hvad det indebærer.

Selvom katten er sin egen, så knytter den stadig bånd til sin ejer og en evt. omplacering kan være yderst stressende for katten. Der er ikke noget mere sørgeligt end når et kæledyr bliver aflivet fordi ejeren ikke har tænkt sig ordentligt om.

Katten som kæledyr er et forholdsvist nemt dyr at have. En kat kan i vid udstrækning passe sig selv så længe de har frisk vand og mad.

Inden afhentning
Inden du afhenter katten er det en god ide at have indkøbt de basale ting du vil skulle bruge. Disse ting er f.eks.

  • Foder - Dyrlæger anbefaler at killinger op til 12 måneder får specifikt killinge tørfoder. Jeg fodrer selv med Royal Canin og har gode erfaringer med det, men der er mange mærker og prisklasser at vælge imellem.
  • Kradsetræ - Hvis du ønsker at holde dine møbler fri for katteklør bør du kraftigt overveje at inverstere i et kradsetræ. De fleste dyrehandlere har billige kradsetræer til 99 kr eller 199 kr.
  • Kattebakke - Anskaf dig en kattebakke og placer den et sted af vejen, da kattebakker kan have tendens til at lugte af ammoniak. Jeg vil personligt fraråde anskaffelsen af en lukket kattebakke.
  • Legetøj - Katte legetøj kan fåes i alle afskygninger, farver og former. De fleste katte behøver dog ikke lyserøde mus for at have det sjovt. En kugle stanniol med en snor og et menneske i den anden ende er ofte det bedste katten ved.

Efter afhentning

De fleste killinger er ofte mere nysgerrige end forsigtige. Dette gør det oftest nemt for katten af vende sig til et nyt hjem. Skulle katten være udpræget nervøs kan det være en god ide at lokke den frem med belønninger for at opbygge gensidig tillid. Pres ikke katten, den skal nok komme frem når den er klar.
 
Panel title

© 2018 killing

Antal besøg: 49

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,89865612983704sekunder