Gratis killinger - Anskaffelse
Før anskaffelsen
Før du anskaffer en killing er der et par ting du bør overveje.

  • Udgifter - Vær sikker på at du er i stand til at varetage evt. udgifter i forbindelse med dyrlæge. Dyrlægen kan være en dyr omgang i tilfælde af uforudsete omstændigheder. Husk også løbende udgifter som vacciner, loppekure, halsbånd m.m.
  • Inde eller ude - Inden du anskaffer dig en kat bør du overveje hvorvidt du ønsker en inde, eller en inde/udekat. Denne overvejelse bør i høj grad bygge på boligforhold og forholdene i dit nærområde.
  • Binding - At anskaffe et dyr er en forpligtigelse som du ikke bare kan frasige dig. Anskaffelsen kræver, såfremt du ikke selv kan passe det, at du kan arrangere pasning.

Dette er ikke et forsøg på at afskrække potentielle ejere, men jeg synes man skylder katten at overveje disse omstændigheder inden man anskaffer den. Det er ikke kattens bestemmelse hvilket hjem den kommer til så det er op til dig og sørge for at du har gjort dig klart hvad det indebærer.

Selvom katten er sin egen, så knytter den stadig bånd til sin ejer og en evt. omplacering kan være yderst stressende for katten. Der er ikke noget mere sørgeligt end når et kæledyr bliver aflivet fordi ejeren ikke har tænkt sig ordentligt om.

Katten som kæledyr er et forholdsvist nemt dyr at have. En kat kan i vid udstrækning passe sig selv så længe de har frisk vand og mad.

Inden afhentning
Inden du afhenter katten er det en god ide at have indkøbt de basale ting du vil skulle bruge. Disse ting er f.eks.

  • Foder - Dyrlæger anbefaler at killinger op til 12 måneder får specifikt killinge tørfoder. Jeg fodrer selv med Royal Canin og har gode erfaringer med det, men der er mange mærker og prisklasser at vælge imellem.
  • Kradsetræ - Hvis du ønsker at holde dine møbler fri for katteklør bør du kraftigt overveje at inverstere i et kradsetræ. De fleste dyrehandlere har billige kradsetræer til 99 kr eller 199 kr.
  • Kattebakke - Anskaf dig en kattebakke og placer den et sted af vejen, da kattebakker kan have tendens til at lugte af ammoniak. Jeg vil personligt fraråde anskaffelsen af en lukket kattebakke.
  • Legetøj - Katte legetøj kan fåes i alle afskygninger, farver og former. De fleste katte behøver dog ikke lyserøde mus for at have det sjovt. En kugle stanniol med en snor og et menneske i den anden ende er ofte det bedste katten ved.

Efter afhentning

De fleste killinger er ofte mere nysgerrige end forsigtige. Dette gør det oftest nemt for katten af vende sig til et nyt hjem. Skulle katten være udpræget nervøs kan det være en god ide at lokke den frem med belønninger for at opbygge gensidig tillid. Pres ikke katten, den skal nok komme frem når den er klar.
 
Panel title

© 2018 killing

Antal besøg: 52

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,62446999549866sekunder