KennysOSO - Besvarelse af problemformulering

1. Hvilke optagelseskrav er der?


Du skal have afsluttet din folkeskole eller have gået 9 år i skole.


2. Selve uddannelsen:


Grundforløb:


På erhvervsuddannelsen starter man med et grundforløb, på en erhvervsskole eller i praktik på en virksomhed. Uanset hvilken man tager, er det de samme mål, du skal nå med uddannelsen. Et grundforløb kan vare fra 10 uger til 60 uger. Længden af uddannelsen afhænger af, om du ved, hvad du vil, når du starter, eller om du vil prøve forskellige

ting, inden du beslutter dig.

Hovedforløb:


Når man har afsluttet sit grundforløb, kan man gå videre til uddannelsens hovedforløb. For at man kan starte på hovedforløbet, skal man have indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed. På nogle uddannelser kan man også komme i skolepraktik, hvis man ikke kan få en praktikplads.

Hovedforløbet skifter mellem praktik i virksomheden og skoleophold og afsluttes

med en svendeprøve.


Praktik:


Man skal selv finde sin praktikplads, men skolens vejledere og din kontaktlærer kan også hjælpe dig med gode råd. Du kan f.eks. bruge hjemmesiden www.praktikpladsen.dk til at søge efter ledige praktikpladser, men den bedste måde er at få en praktikplads på at gå ud og besøge den virksomhed, som man gerne vil i praktik hos. Under grundforløbet får man SU, hvis man er fyldt 18 år og ikke har en praktikplads. På et senere tidspunkt vil man få lærlingeløn, når man starter på hovedforløbet. Har du en praktikplads under grundforløbet, får man løn allerede der. Hvor meget man får i løn, er afhængigt af, hvilken uddannelse du er i gang med. Lønnen vil stige gennem din uddannelse, og du får udbetalt løn både i praktikken og på skoleopholdet.

Er du i skolepraktik, vil du få udbetalt en ydelse i stedet for løn, men på en lavere sats.
5 ting man skal igennem for at blive mekaniker.


1. Tilmeld dig grundforløbet ”Bil, fly & andre transportmidler”


2. Gennemfør grundforløbet, som varer 20 til 60 uger afhængig af hvor god du er eller om du ved hvad du skal.


3. Indgå en uddannelsesaftale med en godkendt virksomhed. Den tekniske skoles praktikpladskonsulenter vil hjælper dig.


4. Gennemfør hovedforløbet, hvor du for det meste er i praktik i virksomheden.


5. Til sidst får du et svendebrev som bevis på at du har lært det du skal.


Mekanikeruddannelsens forløb:


Mekaniker uddannelsen tager 4 år, grundforløbet varer normalt 20 uger, men kan forlænges op til 60 uger afhængigt af om man vil have ekstra undervisning,vejledning, eller hvis man ikke helt ved hvad man vil endnu. På skolen lærer du en masse om biler og lærer at finde fejl og vedligeholde de mange dele, som er på en bil. Mekaniker uddannelsen giver en grundlæggende viden om at finde fejl og reparere eller udskifte dele på biler. Man lærer om alle typer biler: personbiler, varevogne, lastbiler, og du lærer at justere fejl på motorer, styretøj, bremser, koblinger og det elektriske anlæg, som fx klimaanlæg. På uddannelsen er der både skole og praktik. På skolen får du undervisning i fag om benzin- og dieselsmotorer, styretøj, bremser, elektriske systemer og transmission. På skolen er der også fag, som førstehjælp, arbejdsmiljø, informationsteknologi, engelsk og naturfag. Du vil også lære om det sikkerhedsmæssige udstyr. Du lærer at arbejde med fejlfinding og at bruge de mange former for specialværktøj.


Her er en tegning, hvor man kan se uddannelsens forløb.

36C9D09670474C4BB87E3576D7C839A0.ashx


3. Hvilke jobmuligheder er der?

Uddannelsen giver mulighed til at man kan blive almindelig bilmekaniker, Fejlfindingstekniker, salgskonsulent, eller værkstedschef.4. Selve jobbet?

En mekaniker reparerer skader og laver serviceeftersyn. Man skal kunne finde ud af hvordan det elektriske styresystem fungerer, og have et godt kendskab til de forskellige typer af motorer, bremser, klimaanlæg osv. En mekaniker skal kunne vide en masse om at finde fejl og reparere eller udskifte dele på biler der er gået i stykker. Man skal kunne vedligeholde og reparere forskellige motorer og transportmidler. Det meste arbejde foregår på værksteder, men fejlfinding og reparation kan også foregå ude hos kunden, fx når det drejer sig om entreprenørmaskiner eller landbrugsmaskiner. Mekanikeren skal lave bilen billigst muligt for kunden. Hvis det bliver dyrt at lave bilen, siger mekanikeren til kunden om han/hun stadig vil have den lavet eller om den skal være som den er.


5. Mulighed for videre uddannelser?

Du kan som mekaniker videreuddanne dig til autoteknolog, bilsagkyndig, produktionsteknolog, maskinmester, diplomingeniør eller flymekaniker. 
Panel title

© 2018 kennysoso

Antal besøg: 80

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,44657897949219sekunder