Velkommen til kaninensliv - Før du anskaffer dig en kanin

Før du anskaffer dig en kanin skal du selvfølgelig lige få lov af dine forældre og forklare dem hvad de går ind til. For at du kan forklare dem det skal du jo også lige vide hvad dig og dine forældre går ind til og det vil jeg fortælle dig noget om nu:

 

Fodring:

For at en kanin ikke dør af sult skal du selvfølgelig fodre den. Som basisfoder kan du give den almindelige kaninpiller, som kan købes i dyrehandler og hos de fleste dyrlæger. Derudover skal din kanin altid have adgang til hø/halm af god kvalitet og friskt drikkevand. Om sommeren skal din kanin også have noget grønt som tilskudsfoder, fx masser af græs eller mælkebøtter.

Herudover kan din kanin fodres med følgende: Gulerødder, salat, bladselleri, grønkål, jordskokker, æbler, pærer, løvstikke, mælkebøtter og brændenælder. Men husk at passe på med at give din kanin for meget vandholdigt såsom agurk og salat fordi hvis du giver den for meget så kan den få diarre! Hvis du pludselig skifter mellem forskelligt foder kan den også få diarre så derfor anbefales det at du ved foderskift blander det nye foder sammen med det gamle for at undgå diarre.

Pas på med at overfodre din kanin for det kan være skadeligt og du kan nemt risikere at pille et par år af dens levetid! Det kan godt være rigtig nuttet at have en fed kanin men lad for himlens skyld være med at overfodre den!!

 

Burindretning:

Kaniner kan både stå udenfor og indenfor men de trives bedst udenfor fordi de i naturen har tilpasset et liv hvor de skal kunne tåle kulde. Derfor kan de ikke tåle høje temperaturer. I naturen vil kaniner på varme dage opholde sig i huler under jorden. Temperaturer på over 27 grader kan give kaninen hedeslag.

En kanin indendørs må ikke stå i sollys af samme grund som ovenstående men de må heller ikke stå i træk. Du skal muge ud oftere end hvis den stod udenfor medmindre du vil have et meget stinkende værelse. Du skal være opmærksom på at lufte godt ud hver dag så der ikke bliver støvet indenfor.

Selvom din kanin står indenfor så vil den nyde at komme ud i en løbegård udenfor hvor den kan røre sig og spise noget græs. Du kan også gå tur med den på græsplænen i en kaninsele men du må ikke hive i snoren, du skal lade den bestemme hvor i skal gå hen medmindre den er ved at løbe ud foran en bil eller sådan noget.

 

 

 
Panel title

© 2018 kaninensliv

Antal besøg: 9

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,3371889591217sekunder