ENGLAND - Fodbold

FodboldFodbold er en holdsport som spilles af to hold med 11 spillere på hver hold. Spillet betragtes som den største sport i verden og spilles på en rektangulær bane af naturgræs eller kunstgræs. Meningen med spillet er at score ved at få bolden ind i modstanderens mål. Ingen spillere må røre bolden med hænderne inden for banens afmærkede område, udover målmændene der har tilladelse til at spille bolden med hænderne i eget felt. Resten af holdet bruger oftest fødderne til at spille bolden, nogle gange med deres torso eller hoved for at få fat i bolden i luften. Holdet, der har scoret flest mål ved kampens afslutning, vinder. Hvis stillingen er lige ved spillets afslutning, er kampen endt uafgjort. I nogle konkurrencer kan der blive forlænget spilletid .Det moderne spil blev opfundet i England efter dannelsen af the football assotiation , hvis regler fra 1863 danner grundpillen for det spil, der bliver spillet i dag. Fodbold styres internationalt af FIFA, der står for konkurrencer, og IFAB, der står for reglerne. Den største konkurrence i fodbold er VM fodbold der er afholdt hvert fjerde år siden 1930, med undtagelse af 1942 og 1946 grundet af Anden verdens krig.

Regler

Reglerne kender de fleste,og gælder i alle slags fodbold, selv om grupper som juniorer,seniorer, kvinder kan have deres egne regler. Reglerne er ofte bredt indrammet, hvilket giver storbetydning i spillet. Sammen med de 17 regler, gælder der også andre regler, som skal være med til regulere spillet. Fodboldloven udgives af FIFA, men styres af internationale Football Association Board, ikke FIFA selv. Den mest komplekse af reglerne er offside. Offside-reglen begrænser angribernes mulighed for at være foran (når man er tættest på modstanderens mållinje) bolden, den næstsidste forsvarer (som kan være målmanden) og midterlinjen, men gælder kun, så længe spilleren er i aktivt spil. Længden på banen i internationale voksenkampe er 100–110 m og bredden er på 64–75 m-. Baner til ikke-internationale kampe kan være 91–120 m lange og 45–91 m bredde, så længe banen ikke bliver kvadratisk. I 2008 foreslog IBFA, at en 105 m lang og 68 m bred bane skulle være standardbane for A-internationale kampe. Men der findes flere slags baner til forskellige niveauer. En normal voksenfodboldkamp består af to perioder på hver 45 minutter, kendt som halvlege. Hver halvleg kører uden afbrydelser, når bolden er ude af spil. Der er normalt et kvarters pause mellem halvlegene. Slutningen på kampen kaldes fuldtid. Det vigtigste udstyr, som spillerne skal have på er en trøje, shorts, sokker, fodbold støvler og ben skinner. hovedtøj er ikke noget vigtigt udstyr, men spillerne kan også bruge det for at forhindre hovedskader, såfremt det ikke er til skade for andre på banen.

Fodboldens historie

En af de første former for fodbold blev muligvis spillet i Det gamle Ægypten hvorfra man har fundet bolde lavet af læder, træ og papyrus 2000 f.Kr. Man har også fundet boldspil i Kina, i annitikken hos aztekerne og mayaerne. Europæernes første kontakt med denne form for boldspil fandt sted i Romertiden. Det menes, at romerne huggede hovedet af den engelske konge efter at have besejret dem. Sidenhen brugte englænderne selv samme metode, da de overvandt de danske og norske Vinkinge omkring år 1000. I Europa fandtes også boldspil som La Soule i Frankrig, der blev spillet helt frem til 1800-tallet og traditionel britisk folkefodbold, der har været spillet helt tilbage i 1300-tallet.

 
Panel title

© 2018 jopperalle

Antal besøg: 67

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,4475040435791sekunder