ENGLAND - Cricket

Cricket regler:


to hold hver med 11 deltagere.

Det ene hold er i marken, mens det andet hold er ved gærdet og sender to
spillere ind ad gangen til forsvar af dette.

Det afgøres ved lodtrækning,hvem der vælger at gå først enten i marken eller til gærdet.

Anføreren for markholdet sætter en spiller til at kaste bolden fra det ene gærde mod det andet og fordeler sine spillere på en sådan måde, at de har chance for at stoppe eller gribe bolden hurtigst muligt.

Det er nu kasterens opgave at kaste bolden således, at gærdespilleren kommer til at gå (miste sit gærde) eller at det i hvert fald bliver så vanskeligt for ham som muligt at slå bolden ud i marken.

Når kasteren har kastet seks bolde sættes en anden kaster til at kaste fra det modsatte gærde og så fremdeles.

I moderne cricket plejer man at spille at spille 50 overe (a seks bolde),hvor hver kaster højst må kaste 10 overe.

De to gærdespillere skal med deres bat forsvare hver sit gærde imod kasterens angreb med bolden. Samtidig søger gærdespilleren at slå bolden ud i marken. Kan han nå at skifte med sin makker en gang får han (og holdet) 1 points, 2 gange 2 points o.s.v. Kan han slå bolden langs jorden ud over banens grænser får han 4 points - slår han bolden i luften ud over grænsen får han seks points.

Når/hvis et gærde falder, hvilket kan ske på flere måder (kastet ud, grebet ud, løbet ud, ben for, stokket ud osv.) skal spilleren forlade gærdet og han erstattes af en ny spiller fra samme hold. Når ti spillere på denne måde efterhånden har mistet deres gærde, er holdet ude og skal gå i marken - og det andet hold går så til gærdet. Det hold, der scorer flest points, har vundet.
Der anvendes to dommere, der kun kan gribe ind i spillet efter en appel fra markspillerne, eller hvis de skønner, at kasteren ikke kaster korrekt (det skal være med strakt arm og han må ikke overtræde).

I moderne en-dages cricket spilles som skrevet normalt 2 x 50 overe.
I ungdomskampe og lavere seniorrækker spiller man kortere kampe.
Seniorkampe i eliterækken og l. division tager normalt fra kl. 10.00 til ca. 17.00 med pause mellem halvlegene. Kampe i lavere rækker og ungdomskampe væsentligt kortere - et par timer.

 
Panel title

© 2018 jopperalle

Antal besøg: 63

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,4996600151062sekunder