jb - boller
   
Ingredienser:
100 g. margarine
50 g. gær
2½ dl vand
1 tsk. salt
50 g. sukker
1 æg
Kardemomme efter smag
100 g. fuldkornshvedemel
150 g. groft rugmel
50 g. knækkede hvedekerner
300 g. hvedemel
Æg til pensling
Gæren udrøres i vandet. Margarinen smeltes og tilsættes ved håndvarmt temp. Sukker, salt, kardemomme og æg blandes med de øvrige ingredienser. Der røres godt efter. Derefter tilsættes nødderne. De forskellige slags mel afvejes og kommes i, indtil dejen føles tilpas fast, men ikke for tør. Derefter skal dejen hæve i en skål en 30 minutters tid.

Dejen formes efterfølgende til 16 boller, og efterhæver dernæst yderligere 30 minutter. Bollerne pensles med en æg og bages i en forvarmet ovn i 8-10 minutter ved 220 grader C.

 

 

 

4e5e0f2b9736d31082011.png

 
Panel title

© 2017 jb

Antal besøg: 13746

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,7659900188446sekunder