James Cook - Forside

cook_med.jpgJames Cook blev født i år 1728, og døde i 1779.

Han voksede op i et fattigt hjem,men endte med at blive en af de mest kendte opdagelsesrejsende nogensinde.
Han opdagede New Zealand, Australien og Antarktis' iskyster.

Han var ikke den første europæer der satte sin fod på Australien.

James Cook var en flink og rar mand. Han var bl.a. venlig ved sine mænd som var ombord på det skib han var kaptajn på.

 

I 1760 planlagde England en rejse til Tahiti,der var to med rejsen, den officielle begrundelse var at man skulle se hvordan planetten Venus bevægede sig i forhold til Solen. Den uofficielle begrundelse var at man ville se om der var et kontinent der ikke var blevet opdaget endnu. James Cook's opgaver var at undersøge dette kontinent hvis det fandtes.På dette tidspunkt var James Cook 39 år, og den engelske overklasse så lidt ned på ham, fordi han ikke var adelig. Men han havde stor sejlererfaring, og var meget dygtigt som kaptajn. Han var meget god til at aflæse kort,ogvar også et meget stort geni indenfor matematik.

 

1. rejse(1768-1771)

Med sig på sin rejse hvade han videnskabs folk med og tegnere til at tegne det nye kontinent. Efter han havde vært på Tahiti begyndte han at lede efter kontinentet mod syd. Først stødte han på New Zealand og derefter Australien. Og begge disse steder fik han udforsket.

 

Rejsen til New Zealand.

Første gang hvor,James Cook kom til New Zealand, så han at der levede insekter,krybdyr,men ikke pattedyr! Men Englænderne tænkte ikke på at det ville ødelægge den vildt groende natur.

 

Australien.

James Cook og hans mandskab har mødt et forunderligt dyreliv. I 1600 -tallet har hollænderne været på australske fastland. I slutningen af 1700-tallet sejlede de til syd Australien. De første europæere som skulle opdage noget fra Australien var hollænderen Willem Jasson.

 

James Cooks liv.

James Cook blev født i år 1728 og døde i 1779. Han voksede op i et fattigt hjem, men endte med at blive en af de mest kendte opdagelsesrejsende. Han opdagede New Zealand, Australien Antarktisk iskyster. Han var ikke den første europæere der satte sin fod på Australien. James Cook var en flink og rar mand. Han var b.l.a. venlig ved sine mænd som var ombord på endeavour1_med.jpgdet skib han var kaptajn på. 

 
Panel title

© 2018 jamescook

Antal besøg: 14

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,80904507637024sekunder