Ibenslykke - Koldhævede boller
Denne opskrift er på nogle ret sunde boller med masser af gods i.

4f663b2e047f718032012.jpg
Der er til ca. 12 boller .

  • 10 g. gær
  • 5 dl. kold vand
  • 1,5 tsk. salt - jeg bruger himalyasalt
  • 1 spsk. palmesukker - raffineret eller rørsukker kan også bruges
  • 3 spsk. olivenolie
  • 150 g. finvalset havregryn
  • 75 g. grahamsmel
  • 1 dl. hørfrø
  • 100 g. solsikkefrø - jeg hælder altid meget mere i
  • 300 g. hvedemel

4f663b5da01c718032012.jpg
Alle de dejlige ingredienser.

Sådan gør du:
Gæren smuldres i det KOLDE vandt, sukker og salt hældes i, lad det opløse. Tilsæt olie og hæld resten af ingredienserne i lidt af gangen.
Dejen skal være meget klisteret.
Stil skålen med dejen i køleskabet, tildækket med film med lufthuller, i min. 10 timer, max. 5 dage.

4f663b8de591718032012.jpg
form bollerne liiiiige før de skal i ovnen, så bliver de ik flade.

Tænd ovnen, over/under varme, 250 grader.
Rør rundt i dejen, så luften slås ud og form bollerne og lig' dem med lidt mellemrum på bageplade med bagepapir, bollerne former man ved hjælp af 2 skeer, hænger dejen fast i skeerne, så dyp dem først i kold vand.
Bollerne skal ha' ca. 17min. Bollerne smager abosolut bedst når de er helt kolde, og 2. dagen er de helt perfekte.

Velbekomme.
 
Panel title

© 2017 ibenslykke

Antal besøg: 1844

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,46168112754822sekunder