GambrinusGildetsVenner - VestfyenBryghus
Willemoes Jul 2010

Willemoes Jul 2010

Willemoes Jul 2010 som er en stækt overgæret Ale og er nok ikke helt til pænt brug da den bandit banker op med en procent på 12%(Tolv) altså som en fl. vin og som den smager denne øl så kan den godt gå hen og blive små farlig fordi en flaske er sgu ikke nok. Jeg vil tvivle på at den finder vej til bordet i den lokale strikkeklub, men hvad skulle den også der? Den er knapt nok stueren og ihvertfald ikke for børn og ung møer.

Skummet er næsten et kapitel for sig selv, der er rigeligt af det pæn tæthed og lang holdbarhed og så farven, mine herre/dame, farven, om det var fordi vi havde smagt lidt for mange øl eller? men jeg syntes at farven på skummet skiftede farve, fra lyst til mørkt (Har gudskelov tjekket det op på vestfyens hjemmeside og der står nok så flot fra elfenbenshvidt til lys mokka så helt gal i tagetagen er jeg ikke blevet endnu) Øllet er helt klart uden bundfald og der ekspoldere en duft lige op i snuden på dig, en duft der spænder vidt over lakrids, æble, ristede korn/karamel og smagen er nok den bedste juleøls smag jeg længe har smagt, den har en vidunderlig rund sødme med en velafbalanceret bitterhed der kun understreger smagen (og den kan sagtens stå sammen med Mummen og også alene.) Prøv at hælde den op i et vinglas til andestegen eller servere den til et veldækket ostebord med fuldfede oste og hvis du er så heldig at få fat i en "Bornzola" fra Bornholms Andelsmejeri, ja så kan du nok ikke komme tættere på den 7nd himmel i levende live. Den er en ganske fremragende Ale som burde være med i 50 øl du skal smage inden du dør.

Bedømt d. 11/02 2011

Willemoes Stout

Willemoes Stout

Willemoes Stout fra Vestfyens bryggeri er en overgæretøl som ligger på 6,5% alkohol.

Den har meget skum som er åbent og er meget mørkt med en laaang holdbarhed. Øllet har en fantastisk flot sort-brun farve, dog ikke så mørk som Porteren, og den er klar uden bundfald. Der er en let blomsterduft og karamelduft. Den har en sød smag af karamel og en ganske behagelig bitter eftersmag som holder ved en tid og der er en livlig og fyldig kulsyre indhold. En meget god øl, en "efterårs øl", som man nok kan nyde på en skovudflugt en lun eftersårs dag med en mad kurv med hjemme fra, med en god spegepølse, lun leverpostej og par stk. bacon.

Bedømt d. 11/02 2011

Willemoes Strog Lager

Willemoes Strog Lager

Willemoes Strong Lager fra Vestfyens bryggerier er en undergæret øl med lang lageringstid og holder 8%.

Der er middel mængde skum som ligger i den mørke gulige farve og har en middel holdbarhed. Selve øllet er helt klart uden bundfald og der nemmes en let blomsterduft, måske münchermalten?, og der er en balance af denne duft og karamelmalten som også giver, sammen med münchermalten, en fyldig og meget sød smag som passer fint ind i den bittehed der understreger helheden. Kulsyren er en anelse livlig og har en del fylde og alt i alt er det en øl der er i orden. Jeg vil sige at dette her er en rigtig "natmads øl", hvor du kommer hjem fra aftenvagt, en tur i biffen eller fra Tante Gerda besøget hvor der er blevet serveret den bedste skærekage fra Netto, sidste salgsdato længe siden, så vil denne her lagerøl smage godt til et stk. koldt kylling fra igår, en kold frikadelle på en skive groft rugbrød og godt med salt.

Bedømt d. 11/02 2011

Willemoes Porter

Willemoes Porter

Willemoes Porter fra Vestfyens bryggeri er som navnet nok fortæller lidt om en Porter som holder en procent på 9,8%.

Willemoes Porter er en velafbalanceret fyldig undergæret porter, med en mængde åbent og mørkt skum, med en holdbarhed i meget lang tid. Den havde en fantastisk flot, næsten sort farve og intet bundfald. Der var en eksplosion af dufte, dog mest lakridsduft, den der gode gamle engelsk lakrids duft, brændt/røget malt. Meget sød og meget bitter, men en ganske vidunderlig sødme og bitterhed og vi kunne sagtens forestille os hvordan den ville vinde med en anelse syrlighed og dette er en porter der især og endda ganske godt ville begå sig til oksegrydesteg, jagtmiddag med gryderetter, som hare ragout eller fasaner kogt i øl. Meget god (trods min afsky fra Porter)

Bedømt d. 11/02 2011

Willemoes Juleøl

Willemoes Juleøl

En Willemoes Juleøl og dette er en Ale som holder 8,5%. Vestfyn bryggeri har brygget denne øl hvor skum mængden er medium med en mørk gullig farve og det er tæt, kort holdbarhed. Selve øllet er helt klart, intet bundfald og det har en rødlig/brun farve og der var en midle duft af humle/blomst, en anelse frugt duft og lidt ristet kron. Den ligger lige på vippen til at være meget sød og der var ingen bitterhed og en del eftersmag. Rolig kulsyre indhold og en del fylde. Denne Ale ville passe fint til en god gang hakkebøf eller rødt kød og kan derfor godt drikkes en varm sommerdag ved grillen. Den blev bedømt fra at være i orden til god.

Bedømt d. 3/12 2010

 
Panel title

© 2018 gambrinus

Antal besøg: 99251

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,29162287712097sekunder