GambrinusGildetsVenner - FanøBryghus
Mikkeller Stillwater Rauchstar

Mikkeller Stillwater Rauchstar

Mikkeller Stillwater Rauchstar er en ale som jeg så vidt jeg kan se en speciel øl som er blevet brygget på Fanø bryghus af den amerikanske nomadebrygger Brian Strumke som sammen med Ryan Witter-Merithew bryggede den. Den holder 9,4 har meget skum som er gulligt, åbent og meget holdbart. Den er en anelse uklar har lidt bundfald og en flot rødlig farve. Der er en fin duft af både humle og blomst og en anelse frugt. Den er sød med lidt bitterhed og har nogen eftersmag, et pænt ks indhold og meget fylde. Fik jeg sagt den er røget meget røget og vis man nu tænker at øl jo bare er en forløber til whisky så ville den her blive til Laphroaig, en whiskysom absolut ikke er til nybegynder men en whisky som jeg holder meget af især i efterår mdr. Den vil egne sig ganske udemærket til kraftige oste.Iøvrigt en rigtig flot etiket hvor der med gotiske bogestaver flettet ind i hindanden står Rauchstar

MA=1

KN=1

KB=4

TS=1

1,75 point

Fanø Julebryg

Fanø Julebryg

Fanø Julebryg er en kaffe Porter med meget, tæt og gulligt skum med en stor holdbarhed. Den er uklar men en anelse bundfald og der var en duft af humle, blomst og frugt tilstede (måske snød kaffen/kanel duften lidt) Den var medium sød/bitter igen en af de her kombinationer som klæder hinanden. Der var nogen eftersmag og lidt dans på tungen af ks og let fylde. En rigtig juleøl som vil være velegnet til and.

MA=6

KN=4

KB=4+

TS=4

4,5+ point
Fanø Vestkyst

Fanø Vestkyst

Fanø Vestkyst, en IPA (Indian Ale Pale) på 5,7% og har meget, hvidt og åbent skum som holder sig pænt længe. Den er uklar og har en del bundfald og har en flot gylden farve og der er en meget kraftig duft af blomst, humle og frugt (som næsten altid ved IPA). En medium sødme og lidt bitterhed, nogen eftersmag med et roligt ks indhold og let fylde. Vil egne sig godt til kryddert mad.

MA=4

KN=3

KB=3

TS=3

3,25 point

Fanø Lynghvede

Fanø Lynghvede

Fanø Lynghvede er en hvede ale og så er nok om den nok også sagt. Den holder 5% har meget lidt hvidt og åbent skum som forsvinder inden det er kommet den virker meget uklar ingen bundfald og har en underlig lys gylden urin farve. Der er blomsterduft og meget frugt duft (Er det en sodavand med %?)Den er hverken bitter eller sød nærmere lidt neutral og der findes ingen eftersmag total død i ks og omtrent lige så meget fylde som et glas vand og som en nævnte: Den er fremragende til spejlæg.

MA=1

KN=2

KB3+(pga af dens særpræghed men ikke pga smagen)

TS=1

1,75 point

Fanø Rav

Fanø Rav

Fanø Rav er en pilsner på 4,6 % som har meget hvidt og åbent skum med en vis holdbarhed. den er uklar og har en del bundflad og en smuk gylden farve og der er en duft af blomst, hyldeblomst og ganske let korn duft. Den har medium sødme med en anelse bitterhed, fantastisk flot harmoni men desværre næsten ingen eftersmag, roligt ks indhold og let fylde, men alt i alt en rav klump pga farven og letheden.

MA=5

KN=5

KB=5

TS=5

5,0 point

Fanø Stormflod

Fanø Stormflod

Fanø Stormflod er en mælke chokolade Stout på 5,8 %, men "sjovt nok fik vi alle det indtryk af det var en Porter, så vi erklærede den som verdens første Stout med Porter smag. Den havde meget mørkt gulligt delvis åbent skum som holdt sig længe. Den var flot uklar og en del bundfald og så var den sort som natten uden stjerner med en kraftig duft af humle og blomst og ristet korn. Smuk sødme og en anlse bitterhed der lige akkurat overskyggede sødmen og der var nogen eftersmag et rolig ks indhold og pæn fylde. Vil egne sig godt til vildt mad.

MA=7

KN=6

KB=4

TS=6

5,75 point

Fanø Vadehav

Fanø Vadehav

Fanø Vadehav er en smuk Ale på 6,5 % med en moderat mængde gulligt og tæt skum som holder sig nøjagtig den tid den vil holde sig. Den er uklar, herlig mængde bundfald og en medium duft af humle og blomst og ristet korn. Den er meget sød dog uden at være kvalmende og dens bitterhed trækker en del sødme tilbage. Den har en del eftersmag og et nogenlunde livligt ks indhold og pæn fylde og efter min mening er den meget egnet til desserter, ihvertfald til is og tænker at her kune man måske godt varme den op og servere den i sherry glas, evt. hælde en del af den varme øl over en god hjemmelavet vanillie is. Hvad en god gang "Beer Floats"?

MA=7

KN=5

KB=6+

TS=5

5,75+ point

 
Panel title

© 2018 gambrinus

Antal besøg: 99349

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,39158606529236sekunder