GambrinusGildetsVenner - Div.udenlandske
Tilføj en overskrift

Tilføj en overskrift

Crabbies er også en skotsk øl, en spændende Ingefærøl, som er brygget på John Crabbies&Co.
Der er meget skum som er tæt og har en hvid farve og midle holdbarhed. Øllet er klar og ingen bundfald. Den er gylden og har en kraftig duft af både blomst og frugt og ingen malt duft overhovedet. Den er meget sød og bitter og har en laaang eftersmag en anelse stærk ingefær smag. Rolig kulsyreindhold og let fylde. En smagfuld øl, som man med glæde kan drikke til stærk mad bl.a. Chille con Carne eller Haggis. MA gav den 5, KN gav den 5 og KB gav den 4-5

Bedømt d 3-6 2011
http://www.shepherdneame.co.uk/our-brands/bot

http://www.shepherdneame.co.uk/our-brands/bot

En "Christmas Ale fra Shephard Neame, 7%

Hvidt fin poret skum, rimelig klar rød-gylden farve, med en let duft af humle/blomst og maltkorn, meget sød ikke fyldig smag med en anelse eftersmag og den har en rolig og let kulsyreindhold, en meget god Ale til en sød tung ret.

Bedømt d. 12/11 2010
http://www.stralsunder.de

http://www.stralsunder.de

En Størtebeker 1402, en pilsner på 4,5% og er en "naturlig" øl, en såkaldt bio øl. Bryggeriet afholder hvert år open-air koncerter og da det ikke ligger så langt væk ville det måske være en ide at besøge en af disse, hvem ved, det må vores kommende feild-master finde ud af.

Tilbage til 1402 som er en pilsner type og den har lidt skum so er hvidt og delvis åbent med begrænset holdbarhed. Den er klar og ingen bundfald, er smukt gylden og har, overaskende, en kraftig duft af humle og korn. Den er medium sød og har formået at give den nøjagtigt et stref af bitterhed som klæder den så flot. Desværre er der næsten ingen eftersmag. Den holder et roligt kulsyreindhold og har en let fylde.

TS gav den 3

KN gav den 3

KB gav den 5

En all round øl som vil kunne gå til næsten al slags mad.

Fici-Så er vi Türkisk igen og dansk

Fici-Så er vi Türkisk igen og dansk

Fici er tyrkisk og betyder sfærisk og det er Tuborg der lancere den i Tyrkiet. Den har meget hvidt og tæt skum som har lidt holdbarhed. Selve øllen er klar uden bundfald og det har en lyys farve med let duft af humle og korn. Den ligger tæt på medium sød og meget lidt bitterhed, slet og overhovedet ingen eftersmag, mindre end rolig kulsyre indhold og intet fylde og jeg vil ønske Tuborg et stort tillykke med at de har opnået at lancere en pilsner der er næsten lige så smagsløs som Carlsbergs Copenhagen.Den egner sig til luftfrikaddelr i skysovs evt. kan den bruges til bort fløjet fasan.

Klam øl

KN gav den 2

MA gav den 2

KB gav den 2-3

http://www.cervezasambar.com/htm/es/trans_ind

http://www.cervezasambar.com/htm/es/trans_ind

Ambar, vi blev enige om det er en pilsner, holder sig til de små 5,2% og har en del hvidt og tæt skum, med en anelse holdbarhed. Den er klar og uden bundfald, har en lys gylden farve og en let duft af humle og en middel kraftig frugt duft og en anelse korn. Den er medium sød med en anelse bitterhed som klæder den meget og desværre ikke nogen videre eftersmag. Den ville egne sig godt til alle former for Tapas til grill til en kop kaffe, ja en all round pilsner og dette er noget man sjældent støder på og derfor var denne pilsner også aftens overraskelse og den fortjenner en anden flaske eller etiket da den ser røv kedelig ud, men understreger så også hermed det gamle ordsprog: Det er ikke det ydre der tæller men det indre... Og denne Ambar vandt nok aftens testsmagning med et flot 6 tal af os alle. En virkelig god øl som du skal snuppe ned fra hylden hvis du støder på den eller når du sidder på Costa de et-eller-andet så sig gerne: Ambar uno, por favor og nyd den iskold, den er ganske god.

KN gav den 6

MA gav den 6

KB gav den 6

Denne pilsner var et bidrag fra vores trofaste bidrags yder Ingelise og på GambrinusGildets vegne takker vi mange gange.

Bedømt d 29/7 2011

Lagunitas IPA

Lagunitas IPA

Lagunitas(udtales: LAH-GOO-KNEE-TUSS) er et velafprøvet californisk bryggeri som mener at skal de brygge øl af solbær gedemælk eller astfaltere månen og miste mange penge på dette så gør de det med glæde bare for at deres øl kan nå til en øl nørd et sted derude.
Lagunitas IPA (Indian Pale Ale) holder 6,2% og har en pæn mængde gulligt tæt skum, som er meget holdbar. Den er en klar øl uden bundfald og har en rødlig/gylden farve og med en meget kraftig duft af blomst og frugt. Der kan også duftes ristet korn og den er midle sød med en bitterhed der overstiger sødmen, ikke fordi det ødelægger smagen og der er nogen eftersmag. Kulsyren er ret livlig og har en fylde og denne Pale Ale egner sig bedst til, kort og godt, Spareribs.

KN gav den 3

MA gav den 3

KB gav den 3 med pil ned

Dette var et bidrag fra vores trofaste bidrags yder Ingelise og vi i GambrinusGildet bøjer nakken bagover og siger mange tak og som Lagunitas siger : Tænk globalt, drik lokalt.

Bedømt d 29/7 2011


http://www.pergepilsner.com

http://www.pergepilsner.com

Süral Group er oprindelig en hotel kæde som så også har kastet sig over mad, frugt og drikke vare og står bl. a. "bag" pilsneren Perge.
Perge har en lav alkohol %, er på 4,2%, et "sjovt tal" som måske skyldes den tilsatte druesaft? Der er lidt hvidt skum som hurtigt forsvinder og øllet er klart og uden bundfald, med en svag duft af humle og frugt og lidt korn og den er ikke så sød ej heller bitter, lidt af hvert uden nogen dominans og den har et meget roligt kulsyre indhold og let fylde. En genrelt røvkedelig pilsner som kun vil give popcorn lidt mere smag eller til magre fisk.

KN gav den 2

MA gav den 2-3

KB gav den 3

Bedømt d 29-7 2011
http://www.belhaven.co.uk/row/index.php

http://www.belhaven.co.uk/row/index.php

Belhaven påstår at de er cremen af skotsk øl, og jow, vi er lige ved at give dem ret. De vandt den bedste britiske style premie for ders skotske stout på den internationale awards sidste år(2010) i Hong Kong

Belhaven Twisted Thistel IPA, altså en vredet tidsel india pale ale og trods navnet er der ikke noget stikkende eller anden form for smerte påførende over denne herlige ale. Den holder sig p 5,3%, giver meget lys gulligt og tæt skum, som har en meget lang holdbarhed. Den virker meget rød i sin flaske, som om den er genert og står der og rødmer, men skifter så farve når den bliver hældt op og bliver en flot gylden/rødlig ale med en medium duft af blomst og frugt med toner af ristet korn. Den er sød, meget sød og har indgået et fornuft ægteskab med bitterheden og de klæder hinanden meget og den har en herlig lang eftersmag. Rolig kulsyre og meget lidt fylde. Den vil egne sig ganske godt til æbleflæsk, stegt sild og risengrød. Lidt af en overraskelse. Købt i Skotland af KB

KN gav den 5

MA gav den 5

KB gav den 4 med pil op

Bedømt d 29-7 2011
http://www.anadolugroup.com

http://www.anadolugroup.com

Efes er en tyrkisk pilsner på 5% og den har en pæn mængde, hvidt skum som dog har en kort holdbarhed. Den er helt klar og har intet bundfald, meget lys farve og en let humel duft. Der er en svag til medium sødlig smag og bitterhed som er velafbalanceret. Roligt kulsyre indhold og let fylde og næsten ingen eftersmag, alt i alt en let "sommer øl" som vil være god til stærkt mad. Skal du på disse sydlandske kanter så kan du med sindsro godt kaste dig over en Efes.

KN gav den 5

MA gav den 4

KB gav den 3-4

Bedømt d 29-7 2011

Innis&Gunn En skotsk lune

Innis&Gunn En skotsk lune

Denne pilsner fandt jeg i Skotland og vi fik en del af dem imens vi var derover og selvfølgelig skulle den med hjem og vurderes i spænding om den faldt i lige så god jord som efter min smag.Innis&Gunn som kommer fra det skotske Innis&Gunn bryggeri som tilbage i 2002, hvor whisky producent William Grant & Sons beslutter sig at lave en ale whisky. Den kendte brygger, Dougal Sharp, blev bestilt til at formulere en særlig øl for at give en glat, slags øl karakter til bourbon tønder.(Skotland køber mange bourbon tønder til deres whisky og disse "kan" afgive en anelse bourbon smag derfor bliver disse tønder "skyllet" med bl.a. øl) Dette ville til give smag i modningen af whisky´en (portvin og sherry whisky er lavet på samme måde).

En unik, maltet, skotsk øl blev produceret og denne øl blev hældt på tønder i 30 dage, før de smides væk for at gøre plads til whisky.

Ale Cask Whisky var en stor succes, og det var først mange måneder senere, efter at tusinder af liter øl var blevet smidt ud, at Dougal modtog et opkald, der ville ændre alt.

Ved tømning af tønder og analyser af øl, havde de ansatte på Distillery opdagede, at øllet var blevet fuldstændig forvandlet af sin tid i eg - et meget uventet, men velkommen opdagelse.

Øllet blev derefter smagt af brancheeksperter og scorede en uhørt 9 ud af 9! I august 2003 blev Innis & Gunn Oak Aged Beer lanceret til en tørstig verden.

Den har meget lidt hvidt skum, som er meget meget åbent og næsten ingen holdbarhed. Den er klar og der er ingen bundfald, den har en gylden farve og der er en kraftig duft af humle og kraftig duft af frugt og malt. Den har en pæn mængde sødme med næsten ingen bitterhed(lær af det Carlsberg) og der er nogen eftersmag. Livlig kulsyreindhold med en let fylde. Den holder sig pænt på 6 % og MA gav den 5, KN gav den 6-7 og KB gav den 5. En pilsner der egner sig til "beachparty" sommer fest osv da man ikke føler sig "bøvet" af den.

Bedømt d 3-6 2011

Duff-Homer Simpson

Duff-Homer Simpson

Ja vi har nok alle på et eller andet tidspunkt set et eller flere afsnit af Simpsons og har nok også set den kære og ikke altid forstået Homer med en Duff Beer og den skulle prøves. Duff Beer er en parodi på amerikansk øl og i Simpsons findes den i mega mange varianter, som dog kommer fra samme tapperør men bliver hældt på forskellige flasker. Denne her Duff er en "tysk" pilsner med en styrke på 4,9% og den har en pæn del hvidt skum som er fin poret og holder et pænt stk. tid. Meget klar og uden bundfald og den har en meget lys farve. Middel humleduft og meget lidt, vis ingen, korn duft. Den balancere midt imellem sød og ikke sød og der er en del bitterhed og absolut ingen eftersmag. En flad pilsner med et meget roligt og let kulsyre indhold, ja den svarer til en doven øl og ligger mellem kedelig og i orden, kan drikkes men måske mest som en joke hvor man så kan tillade sig at sige: D´oh!

Bedømt d. 11/02 2011

 
Panel title

© 2018 gambrinus

Antal besøg: 99266

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,43825602531433sekunder