GambrinusGildetsVenner - Carlsberg
Copenhagen

Copenhagen

Under æbletræet med humlen som kravler op ad stammen, sidder vi på ølbænken og skal vurdere et hæderskronet bryggeri´s nyeste tiltag, nemlig en "Copenhagen".
Carlsberg Copenhagen er brygget i Litauen og som Carlsberg skriver på sin hjemmeside:

Copenhagen er resultatet af en målrettet indsats for at skabe den hidtil blødeste og mindst bitre pilsnerøl. Copenhagen er brygget på naturlige ingredienser - hvedemalt og ris. Smagen er let og forfriskende med en elegant sødme. Duften er kornagtig med en smule frugtighed og et mildt strejf af makron. Eftersmagen er afrundet uden den mindste antydning af bitterhed. Farven er klar og perlende hvidgylden med let hvid skumkrone.
Sikken en gang "bull-shit" fordi jeg har talt med en kvinde som kommer fra Litauen, men har boet og arbejdet her i Danmark i mange år og hun siger at den der "Copenhagen" er en øl som før hed "Aze eller Ace" og var ikke det store hit i Litauen, men det er deres, altså Carlsbergs, bedømmelse og vi, amatøre skal ikke gøre os klogere end Carlsbergs smagsexperter, men denne øl som ikke fortjener at blive kaldt en øl, smager af absolut intet, med inte mener jeg inte, vores eget vand fra hanen i udhuset er der sgu mere smag i og jeg vil heller drikke kølevandet fra en Fiat 125, der er sgu i det mindste smag, for Copenhagen smager som en "solbajer" der har fået rystet al sin kulsyre ud og så ellers fortyndet med vand. Dette er en ommer, for vil man have vand så drikke man det fra en hane eller køber det som kildevand på flaske og ikke som en moderne bys nye øl. Egner sig til luftfrikadeller eller som en strandbajer for en ny konfirmeret ungersvend der helst ikke skal lugte af øl når han kommer hjem. Carlsberg skam jer, brug det I har til at skylle jeres kloaksystem med og på den igen, med f. eks. den gode gamle Pinse Mix fra Nyk. F. bryghus, som i har opskriften på men som I ikke gider at svare på. Fy.
MA gav den 2-3.
KN gav den 3.
KB gav den 2.
Carls Jul

Carls Jul

Mørk øl i skatteklase 2 (5,6% vol.). Kom på markedet første gang d.13 november 1997, sidste gang i julen 2006, men den kan købes på dåse i grænsehandlen, hvor jeg gjorde et lille kup som hed 24 stk. for kr 20.-, ja så måtte man jo have nogle kasser om ikke, så bare for at have en nu-skal-vi-drikke-os-i-hegnet-øl. Den har medium mængde hvidt og fin poret skum, med en del holdbarhed. Øllet er helt klart og der er ikke bundfald, farven er gylden og der er en svag duft af humle og medium duft af frugt og ristede korn med karamel. Medium sødme og lidt bitterhed og der er ingen eftersmag. Kulsyren er rolig og har lidt mere end let fylde. Dette er en julefrokost øl som må siges at være i orden til god.

Bedømt d. 25/3 2011

 
Panel title

© 2018 gambrinus

Antal besøg: 99102

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,51444697380066sekunder