fantasispil - Planeter
May
6
2012

Merkur

Merkur er en kedelig planet. Der er sten, sten og atter sten, der er også lavastrømme og kratere. Merkur er grå og brun. Merkur er planeten som er tættest på solen og derfor har den korteste bane. Det tager 87,969 dage for Merkur at rotere rundt om solen. der er t="on" ProductID="57.910.000 km">57.910.000 km til solen fra Merkur, fra Merkur til jorden er der t="on" ProductID="155.000.000 km">155.000.000 km. Merkur blev udforsket for første gang i 1974. I Sydeuropa kan den ses med det blotte øje, men i Danmark er den svær at få øje på. Merkur har haft og har mange navne fx. Ubu-idim-gud-ud og Nabu. Grækerne kaldte den for to navne: Apollon og Hermes som betyder morgenstjerne og aftenstjerne. De troede at det var to forskellige planeter men opdagede dog senere at Apollon og Hermes var en planet, som kun kan ses før solopgang og efter solnedgang fordi den er så tæt på solen. Romerne kaldte den Merkur efter guden Merkur fordi den bevæger sig meget hurtigt i sin bane. Kredsløbet er hele 364 mio. km langt. Merkur har ingen atmosfære så den kan ikke holde på varmen om natten som jorden kan, der kan blive helt ned til -173 grader! Den ligger så tæt på solen at der om dagen er 427 grader. Nætterne er meget lange på Merkur. Når der ikke er nogen atmosfære kan der ikke være et vejr. Det er aldrig overskyet, blæsevejr, regnvejr eller snevejr! Himlen er kulsort, både om dagen og om natten. Merkur er den mindste planet i solsystemet, lidt større end vores måne som den også ligner i udseende, men mindre end Jupiters måne Ganymedes og Saturns måne Titan, men den har en masse der er større end deres. Merkurs diameter er 40 % mindre end jorden. Merkur er meget tung i forhold til andre planeter i samme størrelse, svaret er at planetens kerne er lavet af jern. Man regner med at noget af planeten ligefrem er sprængt væk for længe siden af et KÆMPE meteorslag, så det vi ser i dag af Merkur er kun det inderste af den planet der var engang. Merkur har været kendt siden sumerernes tid som var i det 3. årtusind f.kr. Merkur har ingen måner som de fleste planeter har, heller ikke nogen ringe. Diameteren ved ækvator er ca. t="on" ProductID="4878 km">4878 km.

May
6
2012

Venus

 

 Venus er nr. 2 i planet rækkefølgen den er også jordens tvillingeplanet, de er næsten lige store og indeholder samme grundstoffer.der er Over 450 grader varmt på Venus. Der er fyldt med skyer af koncentreret svovlsyrer, og mange giftige dampe. Fx på grund af det vanvittige klima er det usandsynligt, at der findes liv på Venus. I gamle dage kunne Venus have lignet jorden endnu mere for der var der lavere temperaturer og oceaner, dengang kan der have været lidt liv på planeten.

Det er meget svært at få billeder af Venus for sonderne Venera 9 og Venera 10 der blev sendt der op brød hurtigt sammen i det dårlige klima. Planeten er indhyllet i skyer så man kan ikke se den med teleskoper.

Der er 108.200.000km til solen fra Venus.  når Venus er længst væk fra jorden er der 261.000.000km til. 1 Venus år er kun 224 jorddøgn 17 timer.                                                            Et døgn på Venus er 116 jorddøgn 18 timer.

Venus har ingen måner eller ringe.

Radiusen af Venus ved ækvator er t="on" ProductID="6051,8 km">6051,8 km.

Venus har mange vulkankratere, men har ikke særlig mange meteorkratere. Der findes intet vand på Venuses overflade.

Venus ser blå og grå ud men er nok brun.

 
Panel title

© 2018 fantasispil

Antal besøg: 13

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,55022597312927sekunder