FaktaOmDarwin - Darwins rejse

4f910c1baf8d820042012.jpg

Darwin rejste afsted, som kun 22-årig, på opdagelsesekspedition den 27. december 1831 med skibet H.M.S. Beagle. Han var ung men det var normalt, fordi alle skibe havde en naturforsker med og de kunne have meget forskellige aldre. Darwin var med for at indsamle planter og dyr til historiske samlinger og forskellige museer.

 

Rejsen havde egentlig kun ét formål. Det var meningen at de skulle sejle ud for at lave et søkort over havet ud for Sydamerika. Men formålet blev lagt lidt på hylden, og rejsen blev kendt for opdagelsen af evolutionsteorien istedet for.

 

Kaptajnen var også ung som Darwin, men han havde i modsætning til Darwin, en meget stor erfaring med at sejle på verdenshavene. Han hed Robert FitzRoy, og var en hård negl. Han behandlede skibets arbejdere meget hårdt. De fik piskeslag oppe på dækket, hvis de gjorde noget galt. - Darwin fandt hurtigt ud af, at livet på skibet viste sin barske side lige fra begyndelsen, med en hård kaptajn, sygdomme og problemer mellem skibets arbejdere.

Men Darwin kom for det meste godt ud af det med FitzRoy. Sjovt nok, sevlom de altid var meget uenige om alting. F.eks. så FitzRoy meget ned på de de indfødte folk, hvor Darwin helt modsat så alle andre som fuldstændig ligeværdige mennesker.

 

I løbet af få uger nåede skibet Amerikas kyster, og hver gang de lagde til, var Darwin på jagt i naturen efter planter og dyr. Alle de indsamlede ting blev taget med tilbage på skibet og undersøgt og beskrevet meget nøje, efter Darwins egne metoder. Tildsidst begyndte FitzRoy dog at mene at hans skib snart var én stor jungle, men han satte stadigvæk meget pris på Darwins arbejde.

 

De indsamlede ting gav Darwin og FitzRoy nogle meget underholdende samtler, og det var dét, der holdte dem fra at blive uvenner. Det var også helt bevidst at FitzRoy havde givet den unge Darwin tilbuddet om rejsen, så de kunne få noget undeholdning på den lange rejse.

 

Kilder:

BIOS - Grundbog B

 

 

 
Panel title
Antal besøg: 56

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,1270020008087sekunder