Dorthe - MAD
Kartoffelsnitter med ost

Kartoffelsnitter med ost

Kartoffelkage - dagen før
2 kg melede kartofler
10 finthakkede chalotteløg (ca. 200 g)
75 g smeltet smør
1 tsk revet muskatnød
2 tsk groft salt
friskkværnet peber

Kartoffelsnitter
100 g Karolines Køkken pasta- & gratineringsost

Hertil
1¼ kg stegt oksekød, fx helstegt oksefilet, oksemørbradbøffer eller hakkebøffer
6 dl skysauce
1¼ kg grønsager


Bagetid: Ca. 1 time og 15 min. ved 200°.
Gratinering: Ca. 17 min. ved 250°.


Kartoffelkage: Skræl kartoflerne, skyl og tør dem. Skær kartoflerne i tynde skiver. Bland kartoffelskiver, løg, smør og krydderier i en skål. Pres blandingen ned i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bank formen let mod køkkenbordet. Bag kartoffelkagen på en plade med bagepapir midt i ovnen. Lad kartoffelkagen køle lidt af (lad den blive i formen). Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.

Kartoffelsnitter: Fjern formen fra kartoffelkagen og skær den i 24 "lagkagesnit". Læg dem på siden på plader med bagepapir. Gratiner kartoffelsnitterne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 12 min. og drys osten på. Gratiner kartoffelsnitterne færdige midt i ovnen.
Kyllingefrikadeller.

Kyllingefrikadeller.

500 g hakket kyllingekød
2 håndfulde havregryn
1 håndfuld rasp
2 spsk. Mel
1-2 æg
Mælk efter behov
Salt
Peber
Oregano
Timian

Tip! Løg, hvidløg andre eller flere krydderier kan tilsættes.

Alle ingredienser blandes. Mængden af mælk tilpasses så farsen er som almindelig frikadelle fars. Lad gerne farsen hvile en halv time inden brug. Tilsæt evt. lidt mere mælk herefter, hvis farsen er for robust.

Formes til den ønskede størrelse og steges på panden i halv margarine, halv olie til de er gyldne og gennemstegte.

 
Panel title

© 2017 dorthe

Antal besøg: 11

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,49884605407715sekunder