Dittes-verden - Saft

Hyldeblomstsaft


ca. 2 1/2 l

Ingredienser

40 blomsterklaser
3 citroner
2 l kogende vand
1 1/2 kg Sukker
50 g citronsyre


Kom blomsterklaserne i en spand eller stor skål. Skyl citronerne grundigt, og skær dem i tynde skiver. Læg citronskiverne på blomsterne. Bring vandet i kog, og hæld det over blomster og citroner. Tilsæt sukker, og rør, indtil det er blevet opløst. Rør citronsyren i. Dæk spanden/skålen til, og lad den stå i 3 døgn. Si blandingen. Hæld saften på rengjorte flasker. Opbevares i køleskab. Saften kan også fryses.

Du kan også tilsætte en kanelstang eller 1 spsk. frisk revet ingefær for at få en anden smagsnuance.

Hyldeblomsterne kan erstattes af syrenblomster eller bladene fra en solbærbusk.


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Hyldebærssaft


Ingredienser

2 kg hyldebærsklaser
1/2 kg æbler
1/2 liter vand
6 dl Sukker pr. liter færdig saft


Skyl bærrene og æblerne. Fjern de grove stilke fra bærrene, og skær æblerne i tynde både. Læg bær og æblebåde i en gryde, og hæld vandet over. Lad det koge op og derefter simre under låg i 30 minutter. Hæld derefter massen op i et saftklæde, og lad saften løbe af i 30 minutter. Mål saften, og hæld den op i en gryde. Tilsæt 6 dl sukker pr. liter færdig saft, og lade det koge under omrøring i 5 minutter. Skum af. Hæld saften på varme, rengjorte flasker. Lukkes tæt. Opbevares koldt.


 
Panel title
Antal besøg: 21

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,198371887207sekunder