Dittes-verden - Desserter

Friterede hyldeblomster

4 portioner

Ingredienser

15-20 hyldeblomster

2 1/2 dl hvedemel
1 spsk. Sukker
1/2 tsk. salt
2 æg
3 dl mælk

Olie til fritering

 

Jordbærsauce
1/2 liter jordbær
2-3 spsk. Flormelis 



Begynd med at lave saucen. Mos jordbærrene med en gaffel eller i en blender. Tilsæt flormelis, og stil massen til side.

Ryst hyldeblomsterne, så eventuelle løse blomster falder af. Bland hvedemel, sukker og salt i en skål. Tilsæt æg og mælk, lidt ad gangen. Pisk til dejen er jævn. 

Dyp hyldeblomsterne i dejen, og friter dem i 180° varm olie. Dyp de nyfriterede blomster i sukker, og læg dem på et stykke køkkenrulle.

Serveres straks med jordbærsaucen til.


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Ymerfromage med blåbær og hyldeblomst


4-6 personer

6 blade husblas
5 dl ymer
½ stang vanilje
1½ dl koncentreret hyldeblomstdrik
2 dl piskefløde

1 pose Frigodan Blåbær
½ dl koncentreret hyldeblomstdrik
½ stang vanilje

Læg husblasen i blød 5 min. i koldt vand.
Rør ymer, vaniljekorn og 1½ dlvhyldeblomstdrik sammen. Smelt husblasen over vandbad og afkøl. Hæld den afkølede husblas i en tynd stråle i ymercremen, mens du rører nænsomt.
Pisk fløden til flødeskum. Vend flødeskummet i cremen og fordel fromagen i glassene. Stil herefter fromagen i køleskabet i cirka 2 timer til den er stivnet.

Vend de frosne blåbær i hyldeblomstdrik blandet med vaniljekorn.

Fordel blåbærrene i glasset og servér straks.


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Skovbærmarengs med skovbærfløde

Til 8 stk.

3 æggehvider
150 g sukker
2 spsk. skovbærsirup
1 pose Frigodan Skovbær
150 g sukker
1/4 l. piskefløde

Bring langsomt skovbær og sukker i kog i en gryde. Kog kraftigt 2-3 min. til saften har sirupskonsistens, si bærrene fra og sæt begge dele til afkøling. Pisk æggehviderne stive, tilsæt 3 spiseskefulde sukker og pisk til marengsen er sej. Vend resten af sukkeret forsigtigt i. Kom marengsen i en pose, hæld siruppen i posen og bland forsigtigt med skaftet på en ske, så der bliver røde striber. Sprøjt maregnsen i 8 små toppe ud på en bageplade og bag dem ved 125 grader i ca. 1 time. Pisk fløden til stift flødeskum og vend resten af skovbærrene i flødeskummet. Server de afkølede marengs som 4 stk. "sandwich" med bærflødeskummet imellem 2 marengs, eller server alle 8 marengs som enkelte toppet med bærflødeskum.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Pære cream crunch


Dessert til 4

syltede pærer fra dåse i egen saft (ca. 200 g)

1 spsk finthakkede friske mynteblade

¼ dl pæresaft fra de syltede pærer

makroner


Creme

200 g
Kvark fromage blanc 1%
½ dl 
pæresaft fra de syltede pærer
4 tsk 
flormelis
1 dl
Piskefløde 38% - pisket til et let skum
25 g 
smuttede grofthakkede mandler

Pynt

friske mynteblade


Skær pærerne i mindre stykker og vend dem sammen med mynte og pæresaft. Knus makronerne let. Fordel pærer og makroner i portionsglas.

Creme: Rør kvaken blød med pæresaft og flormelis. Vend flødeskum og mandler i og smag til. Fordel cremen over pærer og makroner. Stil desserterne tildækkede i køleskabet indtil servering.

Tip: Læg makronerne i en plasticpose egnet til madvarer og knus dem med et let tryk med hånden - så undgår du krummer på køkkenbordet.




 
Panel title
Antal besøg: 25

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,30490899085999sekunder