Anders Breivik - Vurdering
Hvad er vores vurdering af en terrortrussel i Danmark? Der er ikke nogen garanti for at en af vores egne landsmænd begår den samme terrorhandling som Breivik gjorde i Norge men umiddelbart er terrortruslen i Danmark ikke så stor som i USA, England og Frankrig fordi de tre nævnte er meget aktive på verdensplan i forhold til Danmarks deltagelse.  

Hvilken straf mener eksperterne at Anders Breivik skal have?  Vi kan ikke rigtig sige så meget om hvad eksperterne mener han skal have som straf fordi de første der undersøgte ham erklærede ham paranoid skizofren og utilregnelig og dermed ikke egnet til straf.  Men mange af eksperterne var kritiske over for den første undersøgelse, der erklærede at han var utilregnelig på grund af psykisk sygdom, da han skød og dræbte 69 på øen Utøya og udførte et bombeangreb i Oslo, der kostede 8 mennesker livet. så nu skal to nye eksperter undersøge ham og søge efter nogle andre psykologiske og fysiske symptomer hos Breivik og se om de er enige i den første vurdering. Men ind til videre mener eksperterne at han ikke kan få nogen fængselsstraf men skal tvangs indlægges på et psykisk hospital.   

Hvem kunne finde på at lave terror i Danmark? Tragedien i Norge har mindet os om, at ondskaben og terroren har flere ansigter. Ikke kun et mørkt skægget ansigt med keffiyeh (det er en hovedbeklædning), men også et lyshåret med blå øjne. Det rummer en vigtig lære om terrorens og ondskabens natur – og om, hvordan vi skal reagere på terroristernes angreb: For ti år siden, den 11. september 2001, var der tale om et angreb på vores frie og åbne samfundsform af formørkede kræfter. Det er det samme vi har oplevet i Norge i 2011. Og ganske som for ti år siden skal vores svar på terrorangrebet være: Vi vil ikke opgive et åbent og tolerant og frit samfund, fordi nogle mørkemænd forsøger at skræmme os med terror. Da vi hørte de første nyheder om en bombe i det centrale Oslo var reaktionen automatisk: Det er islamisk fundamentalisme, der står bag. Da vi så hørte om drabene på Utøya meldte tvivlen sig: Kunne det være noget helt andet?  Og det var det. Det var Anders Breivik, så det kan jo være alle slags mennesker der kan finde på at lave terror. 

Hvad gør eksperterne for at hjælpe Anders Breivik?  Altså først og fremmest prøver man jo at finde ud af hvad han fejler og først bagefter kan man stille den rigtige diagnose, der kan hjælpe ham med at blive rask og få den rigtige behandling.  

Hvad Er politikernes holdning om det der er sket?  Politikernes holdning er sådan noget må ikke ske igen og de ved sammenhold og fællesskab vil forhindre det.  

Hvordan forhindre det norske samfund at det sker igen?   ved at den norske efterretningstjeneste skal prøve på at forhindre nye terror angreb i samarbejde med resten af verden. 

 
Panel title
Antal besøg: 99

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,3743269443512sekunder