Anders Breivik - Fakta

Hvor skete det?  Det skete i Norge, hvor en bombe sprang i regeringskvarteret i Oslo. Og massakren på den lille ø Utøya hvor mange mennesker døde.   

Hvem er Anders Behring Breivik.?  Anders Behring Breivik er født i Oslo d. 13. februar 1979 (er nu 33 år gammel), han er kendt for massakren på Utøya og bombningen i Oslo, som fandt sted den 22. juli 2011. Hans far Jens Breivik har tre børn fra et tidligere ægteskab, hans mor Wenche Behring, har en datter. Hans forældre blev skilt da han kun var et år gammel. I hans fritid gik han på jagt og udøvede ekstremsport. Han er registreret i våbenregistret og skulle være i besiddelse af en Glock-pistol, et jagtgevær og et haglgevær. Han er medlem af Oslo pistolklub. Hans politiske karriere. Han var tidligere medlem af det Norske Fremskridtspartis Ungdomsorganisation fra 1997 til 2007 og Oslo Fremskridtparti fra 1999 til 2004.  2083 - A European Declaration of Independence. Anders Breivik skrev noget af bogen 2083 – A European Declaration of Independence også kaldt 2083. Hvor han gengav nogle forfatteres tekster uden at spørge om lov og uden at angive forfatteren. Bogen handler om kampen mellem kristne og muhamedanere og det var også hans forberedelse til angrebet mod det norske arbejderparti den 22. juli 2011 som støtter muhameddanisering. Han sendte bogen til 1003 e-mail adresser kl. 14.09 og sprængte bomben kl. 15.25.  Imod muhameddanisering af Vesteuropa. Anders Breivik beskriver sig selv på sin Facebook – profil som kristen og konservativ. Han er stærkt imod multikulturalisme (det er et samfund der består af flere kulturer) og ytrer nationalistiske holdninger. Han har også en twitter- profil, hvor han kun har skrevet en enkelt gang. Den 17. juli skrev han ” en person med en tro svarer til kraften af 100.000 som kun har interesser. Anders Breivik har omtalt venstreradikale antiracister som ”Stoltenberg jugend” og Gro Harlem Brundtland som ”landsmorder” han kritiserede også sit tidligere parti for at være ” politisk korrekte karrierepolitikere og ikke på nogen måde idealister, som er villige til at tage risiko eller arbejde for idealistiske mål” Anders oprettede sit eget enkeltmandsfirma som hed Breivik Geofarm den 18. maj 2009 som skulle dyrke grønsager, men ifølge naboer har Breivik aldrig dyrket grønsager på gården ved Rena. Jorden er i stedet lejet ud til en bonde. Han flyttede firmaets adresse fra Hoffsveien i Oslo til Åsta, Rena i Åmot kommune den 9. april 2011. Dem der egede gården før Breivik i 2006 var blevet idømt lange fængselsstraffe fordi de havde en hashplantage.  

Hvad skete der? Den 22. juli 2011 kl.15.25 sprang en 950 kg kunstgødningsbombe gemt i en lejet bil foran Høyblokken i Oslo, hvor mange af regeringskontorerne i det centrale Oslo blev ramt af den voldsomme eksplosion. Eksplosionen ødelagde blandt andet den norske statsminister Jens Stoltenbergs kontor. Manden der sprang bomben hedder Anders Breivik. Han var iført en politiuniform da det skete. Breivik kørte i en lejet bil fra bombestedet i Oslo til Utøya, hvor han skød på mange deltagere på AUFs sommerlejr og dræbte mange. (AUF står for Arbejdernes ungdomsfylking som er Arbejderpartiets ungdomsorganisation). Der var i alt 77 mennesker der døde. Breivik mener at drabene var nødvendige, fordi muslimerne fører en demokratisk krig mod kristne og arbejderpartiet støtter dem. 

Er han kendt på nettet?  Vi kan ikke rigtig finde noget om at han var kendt på nettet før massakren andet end han har en facebook- og twitter profil. Men han er blevet meget kendt efter massakren i Norge, alle ved i hvert fald hvem han er. 

Hvad er han kendt for? Han er selvfølgelig kendt for massakren på Utøya og bilbomben i Oslo hvor der døde mange mennesker. Han har også været med til at skrive bogen 2083-A European Declaration of Independence (2083 En europæisk Uafhængighedserklæringen) 

Hvilken straf kan han få?  Vi ved ikke hvilken form for straf han får, da retssagen først starter den 16. april 2012. Men vi ved, at nogle psykiater har talt med Anders Breivik i sammenlagt 36 timer og undersøgt ham mange gang. Deres konklusion er, at han er psykotisk og lider af paranoid skizofreni (som betyder at man har vrangforestillinger, auditive hallucinationer og flakkende adfærd der tenderer med den aggressive ende af skalaen). Ifølge norsk lov kan han ikke idømmes en fængselsstraf, men i stedet tvunget til psykisk behandling, hvis hans sindssygeerklæring står ved magt, men sagen gennemføres stadig som en normal straffesag. 

 
Panel title
Antal besøg: 92

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,42145490646362sekunder