alfixbyg - -Forord-

Grunden til denne side:

Jeg har haft akvarier i sammenlagt 5 år og har inden for det sidste år søgt alt hvad jeg har kunnet efter hvordan man laver en ordentlig baggrund til sit akvarie selv, da jeg ikke har kunnet overskue at skulle bruge adskillige tusinde kroner på at købe en.
Jeg har søgt på både danske såvel som udlanske sider men har ikke kunne finde en komplet guide som har været brugbar. Der har enten manglet hvordan man installere hardware eller om hvordan man feks. blander alfixen/fliseklæberen.
Så besluttede jeg efter at have lavet et par stykker og fået egne erfaringer at lave en komplet guide som alle skulle kunne læse og forstå. 

Hvis ikke alle spørgsmål bliver besvaret på denne side så er i meget velkommen til at stille spørgsmål alle disse vil blive besvaret efter bedste evne.
Giv evt. en kommentar til denne side. smiley.gif

 

Når du vil bygge en back to nature/ biotop/ Alfix baggrund så er der en del ting du bør overveje først og sikre dig du har, det vil jeg beskrive nærmere længere nede i de følgende afsnit.


Fordele ved en Alfix baggrund?:


-Man kan ikke se væggen bag akvariet samt den giver en god dybde i akvariet.


-fiskene føler sig mere hjemme da man kan efterligne deres naturlige omgivelser samt skabe flere gemmesteder.


-Man kan gemme alt sit hardware bag den, som feks. Powerhead, varmelegeme, udblæsning, ilt sten osv. kun fantasien sætter grænser.


-Man sætter sit eget personlige præg på ens akvarie og "skaber" noget som ingen andre har magen til.


-baggrunden er sjov og bygge.

 

Ulemper ved en Alfix baggrund:
 

-Den tager en del plads i akvariet derfor skal man tænke over om man vil ofre den plads før man begynder at bygge den.


-Det sviner MEGET at bygge den så man skal have et sted hvor der må svines og som kan ryddes op da flamingo er meget "flyvsk" og farven til alfixen farver på alt.


-Det kræver en del værktøj og en hvis finger snilde.


-Det er svært at fortryde når den først er monteret i akvariet da den er meget svær at fjerne igen.

 

Generel info:

 

-Prisen på at bygge en Alfix baggrund svinger meget i henhold til om du har alt værktøjet (eller om du kan låne det) eller du skal ud og købe det.
Hvis vi tager alle materialerne og ser bort fra værktøjet så er et priseksempel på en baggrund til et 250 liters akvarie ca. 500-???? Kr. da prisen igen kan svinge meget fordi du kan være heldig at finde tingene på tilbud og det kommer også an på om du vil bygge baggrunden med plexi plade og bruge dyrt slange eller feks. Vand slange.

Baggrunden er meget let at bygge så alle burde kunne være med, man skal bare huske ikke at bygge flere detaljer end man har evner og tålmodighed til, jo flere detaljer du laver des mere arbejde har du med at feks. Lægge Alfix på og jo længere tid tager det.

 

 

 
Panel title

© 2018 alfixbyg

Antal besøg: 36

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,43094706535339sekunder